Wijkeuken

“De keuken voor ons allemaal” is onze leus. Het samenzijn van iedereen die het leuk vindt om samen te eten in de huiskamer van Assendorp (De Enk). Het doel daarbij is naast een gezellige middag/avond en gezond eten het stimuleren van sociale cohesie, het voorkomen van vereenzaming of isolement. Het verbeteren van het wijkgevoel en empathie tussen verschillende leeftijden, afkomsten, sociale klasse, etniciteiten en geaardheid.

Wij zijn de WijKeuken en hebben onze passie voor koken met elkaar gemeen en staan te popelen om jullie maaltijd te bereiden. We maken alles zelf en iedere week is er een ander menu. De kosten van dit menu zijn €10,00 per persoon, €7,50 voor de kleine portemonnee en €12,50 voor een TientjeVriendje.

WijKeuken is een laagdrempelige wijkkeuken waar iedereen welkom is om voor een schappelijke vergoeding gezellig samen te eten.

Wijkeuken zwolle

Initiatief

WijKeuken is een initiatief van Multifunctioneel Centrum de Enk. De Enk heeft een prachtige kookstudio voor kookworkshops e.d. De kookstudio van de Enk willen we graag inzetten voor sociale doeleinden. Zodoende kwam het nieuwe concept “Wijkeuken”.

Concept

Bij de WijKeuken wordt er uitzonderlijk vers gekookt. Wij hebben het streven om al onze ingrediënten direct bij lokale leveranciers in te kopen. Daarbij kopen wij zoveel mogelijk vers. WijKeuken vindt het belangrijk om ook vegetariërs een plek te geven. Daarnaast kunnen gasten met een iets ruimere portemonnee een extra bijdrage doen om een gereduceerd tarief voor minderbedeelden mogelijk te maken.

BIOLOGISCH & LOKAAL

WijKeuken streeft ernaar zoveel mogelijk (biologische-) producten lokaal en direct bij boeren in te kopen.

VEGA(N) KEUKEN

Bij de WijKeuken is het mogelijk om ook vegetarisch te eten. In de toekomst breiden we uit met maandelijks de veganistische keuken.

SAMEN ETEN

Samen eten, gezellig, leuk en vooral heel erg nuttig. Heerlijk genieten bij ons op locatie.